Wat is EPDM?

EPDM is een extreem duurzaam synthetisch rubber dakmembraan(ethyleenpropyleendieenterpolymeer) dit materiaal wordt veel gebruikt bij gebouwen met lage hellingen wereldwijd. Twee belangrijke bestanddelen zijn ethyleen en propyleen, afgeleid van olie en aardgas. EPDM is verkrijgbaar in zwart en wit en wij verkopen het in alle breedtes. EPDM kan dienen als zowel dak- als gootbedekking. EPDM kan zowel volledig verlijmd mechanisch bevestigd of geballast worden geïnstalleerd, waarbij de naden van het daksysteem worden afgedicht met vloeibare lijm of speciaal samengestelde tape. Mocht u zelf aan de slag gaan en niet weten welke materialen er nodig zijn voor uw klus dan hebben wij een tool. Kijk daarvoor naar onze Gootbox, Dakbox of Reparatiebox.

EPDM leeftijdsverwachting

Als een EPDM-dakgootbedekking op de juiste manier is aangebracht, met hoogwaardige afwerking en hoogwaardige materialen, is de belangrijkste bepalende factor voor de lengte van de verwachte gebruiksduur van het dak de dikte van het EPDM-membraanmateriaal. De op één na belangrijkste factor die bepaalt hoe lang een EPDM-dakgoot meegaat, is de wijze van bevestigen.

Hoe dikker het membraan, hoe langer het systeem meegaat.

Volledig aangehechte membranen gaan over het algemeen langer mee dan mechanisch bevestigde membranen, die over het algemeen langer meegaan dan geballaste membranen.

EPDM-centrum.nl Gootbox

Neem jij liever het heft in eigen handen en wilt u hierdoor flink besparen op hoge kosten van een externe partij? Speciaal voor u heeft EPDM centrum de Gootbox. Enkel de lengte- en breedtemaat op geven en je ontvangt alle benodigdheden met instructiehandleiding om jouw dakgoot voor 50 jaar nieuw leven in te blazen op een duurzame manier.

Wanneer je bij ons bestelt, gaan wij voor je aan het werk om de box te vullen met de materialen en lijmen die je nodig hebt.
Vervolgens krijg je het pakket op de gewenste locatie gestuurd en kan je aan de slag. Met de bijhorende eenvoudige handleiding, leg je gemakkelijk het dak weer dicht of herstel je de dakgoot. Het mooiste aan dit product is, is dat er geen ( kwetsbaren ) naden zijn waardoor de kans van slagen zo goed als 100% is!

Mocht je er als nog niet uit komen, dan kan je ons natuurlijk altijd bereiken via de klantenservice.

Voordelen EPDM

Onze EPDM rubberen gootbekledingssystemen zijn ook ongelooflijk licht van gewicht. Ze zijn extreem weerbestendig en kunnen uw dakgoten ook beschermen tegen vuil en weer. Meer voordelen zijn onder meer:

  • Weinig onderhoud nodig gedurende de hele levensduur
  • Eenvoudige installatie en toepassing
  • Voorkomt mos- en algengroei
  • Levensverwachting van meer dan 50 jaar
  • Zal niet barsten, splijten of rotten
  • Milieuvriendelijk

Bekende vragen

Moet EPDM verlijmd worden?

Ja. EPDM-membranen worden volledig verlijmd of “verlijmd”.

Krimpt EPDM?

Ja. Ondanks zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid krimpt EPDM na verloop van tijd van nature.

Ben jij ook altijd maar aan het wachten op de dakdekker? Je hebt net een dakkapel getimmerd en je kan niet verder omdat het dak nog niet dicht zit. Of jouw klanten hebben een lekkage aan hun garage en je kan ze niet helpen omdat er niemand beschikbaar is? Wij bieden de oplossing, doe het gewoon zelf! Je denkt misschien, ik ben geen specialist of heb hier geen ervaring mee, dat maakt niet uit. Met onze dak- of gootbox kan iedereen het.